This survey uses a trial version of the Alchemer platform and the user’s identity is not verified.
Skip survey header

Onderzoek naar acceptatie van zelfrijdende auto's in de bebouwde-kom

Introductie

Welkom bij het onderzoek van de Universiteit van Amsterdam over zelfrijdende auto’s.

Hartelijk bedankt voor het meedoen aan dit onderzoek. Dit onderzoek wordt uitgevoerd voor een bachelorscriptie in opdracht van de Universiteit van Amsterdam.
Mijn naam is David Arisz. Ik ben een 4e jaars student Informatiekunde. Dit onderzoek is een vervolg op een eerder onderzoek van Hewitt et al., waarin de acceptatie van zelfrijdende auto’s werd onderzocht, met een snelwegscenario. Alle gegevens in dit onderzoek zullen anoniem worden verwerkt en zijn dan ook niet terug te leiden naar een persoon. Het onderzoek zal ongeveer 5 tot 10 minuten duren. Het wordt u aangeraden om het onderzoek met een computer in te vullen, bij de mobiele versie loopt het onderzoek soms vast.

Het doel van dit onderzoek is om de acceptatie van zelfrijdende auto’s met een bebouwde-kom scenario te onderzoeken. Een zelfrijdende auto is een auto die geen input van een bestuurder nodig heeft om op de weg te kunnen rijden. Bij dit onderzoek wordt er gekeken naar de beoordeling van zelfrijdende functionaliteiten.
Aan het begin van het onderzoek worden een paar algemene vragen gesteld. Hierna wordt een situatie beschreven van een auto met een bepaalde mate van zelfstandigheid. Aan de hand van deze situatie kunt u in een lijst van 26 stellingen aangeven in welke mate u het met de stelling eens bent. Elke stelling heeft een schaal van 1 tot 7, waarbij 1 staat voor “helemaal mee oneens” en 7 staat voor “helemaal mee eens”. Na het invullen van de stellingen is het onderzoek afgelopen.

Om u een beeld te geven hoe zelfrijdende auto’s in staat zijn zelf te rijden en hoe ze de omgeving in kaart brengen, staat hieronder een filmpje. Hierin ziet u een demo van het bedrijf Yandex die een van hun zelfrijdende auto’s laten rijden in Las Vegas.
(Bron: Riding in a Driverless Taxi at CES 2019, https://youtu.be/gfWjsKsEry0)

Wanneer u op 'next' klikt zal het onderzoek van start gaan.