Skip survey header

Soft Skills for Talent 2016 - België

Survey Inleiding

In 2014 richtte ManpowerGroup een projectgroep op om de belangrijkste soft skills op de arbeidsmarkt te onderzoeken. Gedurende 2015 toetste de projectgroep deze competenties opnieuw op innovatieve wijze, met een holistische benadering van talent. Nu lanceert ManpowerGroup voor het derde jaar op rij de Soft Skills for Talent Survey, waarmee we de onderscheidende eigenschappen van talent definiëren die nodig zijn in de veranderende wereld van werk.

Dit jaar heeft het onderzoek een internationaler karakter, doordat we het uitvoeren in een aantal Europese landen. Zo hopen we te begrijpen in hoeverre bepaalde regio’s op de hoogte zijn van de benodigde competenties zoals geformuleerd tijdens het laatste World Economic Forum. Talent heeft de zogenaamde soft skills nodig om onderscheidend en concurrerend te zijn op de arbeidsmarkt in de Vierde Industriële Revolutie.

Het doel van de enquête is bovendien om de soft skills per branche in kaart te brengen en daarbij onderscheid te maken tussen verschillende generaties (babyboomers, generatie X en millennials). De onderzoeksresultaten dragen bij aan het debat dat zich richt op het achterhalen en ontwikkelen van de belangrijkste soft skills, en dan vooral tegen de achtergrond van de Vierde Industriële Revolutie.

Daarom vragen we u om deze enquête in te vullen. Het zal maximaal 10 minuten van uw tijd kosten en de uitslag van het onderzoek helpt uw bedrijf uiteraard ook!